Bestel Niet Voor Tere Zieltjes 2
Niet Voor Tere Zieltjes 2

Specificaties

Algemeen:
Auteur: Jeroen Guliker
Genre: Columns & Verhalen
Taal: Nederlands
Pagina’s: 215

Paperback:
€ 14,95 > bestel
Credo Uitgevers
ISBN: 9789081761345
Afmeting: 200 mm
Eerste uitgave: 2016

E-book:
€ 6,99 > bestel
De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092786
Jaar van uitgave: 2017

Niet voor tere zieltjes 2

Na het succes van Niet voor tere zieltjes kon een vervolg natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Ook in deel 2 krijgt alles en iedereen er genadeloos van langs. Bankhangende pubers, radio-dj’s met moeilijke brillen, het kakkersduo Rody en Olivier, facebookers die alles wat ze eten fotograferen en op hun tijdlijn plaatsen, oma’s van 34 uit Amsterdam-Noord, hypocriete Amerikanen, Haarlemse muggen, Dries Roelvink, Nico Dijkshoorn en een keur aan andere bekende Nederlanders, ze komen allemaal aan de beurt.
Gewapend met een messcherpe pen en een razendsnelle schrijfstijl geeft Guliker zijn ongezouten mening over zaken als vrijgezellenfeesten, Ikea-bezoek, wachtgeld, seks in zijn boeken, wel of geen schaamhaar en de Alle 13 Goed-verzameling van zijn ouders.
Humor en herkenning lopen als een rode draad door de columns en korte verhalen. Als je geen moeite hebt met keiharde zelfspot, venijnig cynisme en humor op het randje, zal dit boek je van een bescheiden glimlach via voorzichtig gegrinnik naar een bulderende schaterlach voeren.

Leesfragment

Hoofdstuk 1 – Zelfbevlekking
Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Matthijs die in zijn iets te strakke maatpak met zijn armpjes over elkaar om klokslag zeven uur naar de autocue staart terwijl hij in het tempo dat we van hem gewend zijn de namen van de gasten van vanavond de huiskamers in spuwt. Ik heb de helft niet verstaan, maar als geoefend kijker weet ik dat ik niets heb gemist. Het is immers een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de presentator zojuist dezelfde namen als altijd heeft opgelepeld.
Als Prem Radhakishun in beeld verschijnt haal ik zelfgenoegzaam mijn gelijk en weet ik zeker dat ik de aflevering van vanavond niet ga uitzitten. Ik trek die schreeuwlelijk nu eenmaal niet. Ik ben allergisch voor zijn meningen, word onpasselijk van zijn spraakgebrek en krijg rooie vlekken in mijn nek van zijn dominante aanwezigheid. Nog niet zo lang geleden maakte hij volkomen ongefundeerd een tv-recensent van de Volkskrant uit voor… > lees verder (.pdf)

0