Bestel Harde Noten
Harde Noten

Specificaties

Algemeen:
Auteur: Jeroen Guliker
Genre: Spannende Roman
Taal: Nederlands
Pagina’s: 320

Paperback:
Niet meer leverbaar
Credo Uitgevers
ISBN: 9789061124597
Afmeting: 220x220x142 mm
Eerste uitgave: 2009

E-book:
€ 6,99 > bestel
De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092649
Jaar van uitgave: 2017

Harde noten

‘Je wilt een proefscheiding,’ zeg ik koel, terwijl ik de rook in kringetjes uit mijn mond laat ontsnappen.
‘Je reageert alsof het niet echt als een verrassing komt.’
‘Nee, had je dat dan verwacht? Ik loop al maanden rond met de pest in mijn lijf. Ik ben deze schijnvertoning net zo zat als jij.’
‘Dus? Hoe sta je ertegenover?’
‘Niet onwelwillend. Ik ben bang dat het op is, Tess. Ik bedoel, wat stelt ons huwelijk nou nog voor? Ik mis de emoties, de gevoelens, de intimiteit…’

Na twintig jaar zit het huwelijk van Noah en Tess in een dip. Een dip die zo diep is dat ze tot een time-out besluiten: een proefscheiding van een halfjaar. In die tijd laten ze elkaar vrij en zijn ze elkaar geen verantwoording verschuldigd over hun privé- en seksleven. Maar wat voor Noah één groot hemels hengstenbal lijkt te gaan worden – ongestraft buiten-de-deur-neuken en ongebreideld cafébezoek met zijn vriendengroepje S5 (‘The Society of Self-destructive, Sick and Sad Shitheads’) ontaardt in een nachtmerrie als zij allen eenzelfde anonieme brief ontvangen met slechts één cryptische mededeling: VERITAS VINCIT. De waarheid overwint.
Een brief die het begin is van een maandenlange wraakactie, die zijn oorsprong vindt in het wilde en niet altijd even verantwoorde studentenverleden van de vier vrienden.

Leesfragment

Hoofdstuk 1
Mijn dochters zijn buitengewoon goed gelukt, al zeg ik het zelf. Kerngezond, intelligent en ook nog eens bloedmooi. Die schoonheid danken ze aan hun moeder die haar beste genen eerlijk heeft verdeeld over alle drie de meiden. Zowel Britt als de tweeling gaan steeds meer op Tess lijken. Zelf is ze misschien nog wel aantrekkelijker dan twintig jaar geleden. Ik bewonder het gemak waarmee ze de vernielende tand des tijds heeft weerstaan, alleen de eigenzinnige kraaienpootjes rond haar ogen verraden voorzichtig de jaren.
Ik ben een gezegend man met dagelijks zoveel Hollands Glorie om me heen. Soms waan ik me moeiteloos in de Playboy Mansion, vooral zomers wanneer ons huis verandert in de favoriete hangplek van mijn bijna uitgepuberde dochters en hun al even goed gelukte vriendinnen. Ik snap het wel, ons huis is cool. Het staat boven op een duin en vanuit de huiskamer kun je zien hoe de Noordzee haar golven over het Zandvoortse strand uitspuugt… > lees verder (.pdf)

0