Bestel Havana
Havana

Specificaties

Algemeen:
Auteur: Jeroen Guliker
Genre: Thriller
Taal: Nederlands
Pagina’s: 302

Paperback:
€ 17,95 > bestel
Credo Uitgevers
ISBN: 9789081761314
Afmeting: 220x215x140 mm
Eerste uitgave: 2013

E-book:
€ 6,99 > bestel
De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092557
Jaar van uitgave: 2017

Havana

De ontreddering herhaalde zich. Drie, vier keer kaatsten haar hulpkreten tegen de betonnen muren voordat ze door de stilte werden opgeslokt. Ze veegde de tranen van haar gezicht en probeerde opnieuw de wanhoop uit haar lijf te schreeuwen. ‘Laat me gaan! Maak me los!’

Hannahs leven lijkt in balans wanneer de machtige en in kunstkringen gevreesde Simon Salomons haar schildertalent ontdekt. Haar carrière raakt in een stroomversnelling, maar de zoete smaak van het succes verbittert op slag als Hannah na het plotselinge overlijden van haar moeder noodgedwongen terugkeert naar haar geboortedorp, het strenggereformeerde Duinwijck.
Haar terugkeer ontgrendelt deuren die ze jarenlang angstvallig heeft dichtgehouden. Tegen wil en dank wordt ze geconfronteerd met de leugens, trauma’s en duistere mysteries uit haar verleden. Hannah zou het dorp het liefst zo snel mogelijk weer de rug toekeren, maar haar obsessies en seksuele fantasieën schreeuwen om verklaringen. Haar zoektocht naar antwoorden leidt via een reeks huiveringwekkende ontdekkingen naar een bloedstollende ontknoping.
Welke geheimen houden zich schuil achter de duinen van Hannahs geboortedorp? Wat is er drie decennia geleden werkelijk in Duinwijck gebeurd?

Havana boektrailer (video)

Leesfragment

Hoofdstuk 1
Hannah Thijssen had haar moeder vijf dagen geleden voor het laatst gesproken. Via de telefoon, want voor een bezoek aan haar ouderlijk huis had ze geen tijd gehad. Nu stond ze aan haar graf en verborg ze haar verdriet achter een donkere zonnebril. Ze luisterde met een hart vol spijt naar de afscheidspreek van de predikant en vermeed de blikken van de aanwezigen, die zich rijendik rond de laatste rustplaats hadden verzameld.
De enorme belangstelling had haar niet verbaasd. Haar moeder was altijd een trouw en stichtelijk lid van de hervormde gemeenschap geweest. In een gesloten en gereformeerd dorp als Duinwijck was devotie het belangrijkste criterium, de enige norm die uiteindelijk bepaalde hoeveel dorpelingen de overledene een laatste groet kwamen brengen. De opkomst op je begrafenis als graadmeter voor je godzaligheid, het was een verwerpelijke waarheid die Hannah de rillingen bezorgde.
Ze had die levenslange en onvoorwaardelijke toewijding nooit begrepen. Met alles wat haar moeder had meegemaakt, was ze het geloof altijd trouw gebleven – maar voor wie? Wat had het haar gebracht, behalve een begraafplaats vol uitgestreken… > lees verder (.pdf)

0